1. Haberler
  2. Gündem
  3. Vanlılar Filistin için yürüyecek

Vanlılar Filistin için yürüyecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Filistine Destek Platformu organizasyonunda bugün saat 20.00’de Beşyol Meydanı’nda bir araya gelecek olan Vanlılar, ‘Filistin direnişini alkışlıyoruz, direniş için yürüyoruz!’ etkinliği kapsamında buradan Kent Meydanına kadar yürüyecek.
İsrail’in Filistin’e düzenlediği saldırıları protesto edecek olan Vanlılar, Beşyol Meydanı’ndan Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Kent Meydanına kadar yürüdükten sonra basın açıklaması yapacak.
Gazze’de devam eden insanlık dışı katliam üzerine harekete geçen sivil toplum kuruluşları, düzenledikleri mitinglerle ve yaptıkları basın açıklamalarıyla İsrail’in durdurulması için dünya kamuoyuna çağrıda bulunmaya devam ediyor.
Bir asır önce toprakları, zaman içinde tüm hakları gasp edilen Filistin’de bir insanlık dramı yaşanıyor. İsrail tarafından bebek, çocuk, kadın, erkek demeden masum insanlar üzerinde bir katliam gerçekleştiriliyor.
Yardımları engelleyen, hastane, okul ve camileri bombalayarak savaş suçu işleyen İsrail, dünyadan gelen ateşkes çağrılarına da kulağını tıkamış durumda. 7 Ekim’den bu yana devam eden savaşta barışa dair sinyaller yer almazken, can kaybı ise her geçen gün artmaya devam ediyor.
İsrail’in 7 Ekim’deki Hamas baskınını bahane ederek Gazze’ye karşı saldırı başlatmasından bu yana 10 ay geçti. İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 314’ü çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere 39 bin 480 Filistinli öldü, 91 bin 128 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.
Bu manzara karşısında İsrail’in yaptığı soykırıma dur demek, hak davasında Filistin’in yanında durmak için harekete geçen Van Filistine Destek Platformu, Gazze’deki Müslümanlara destek için yürüyüş düzenleyecek.
Bu kapsamda bugün saat 20.00’de Beşyol Meydanı’nda bir araya gelecek olan Vanlılar, buradan Kent Meydanına kadar yürüyecek.
Yürüyüşe Vanlıların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.
İSRAİL’İN GAZZE’Yİ İŞGALİNDE 7 EKİM SONRASI
Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme gerekçesiyle İsrail’e 7 Ekim 2023’te kapsamlı saldırı düzenledi.
İsrail, 7 Ekim’deki saldırılarda bin 200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.
İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 314’ü çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere 39 bin 480 Filistinli öldü, 91 bin 128 kişi yaralandı.
Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.
İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana 331’i karadan işgal sürecinde olmak üzere 684 askerinin öldüğünü duyurdu.
Çatışmalara 24 Kasım 2023’te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan insani arada 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

Kaynak: (İGFA) Haber Ajansı

Vanlılar Filistin için yürüyecek
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Özgür Haberci ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!