Notice: _load_textdomain_just_in_time işlevi yanlış çağrıldı. Translation loading for the kanews domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Ayrıntılı bilgi almak için lütfen WordPress hata ayıklama bölümüne bakın. (Bu ileti 6.7.0 sürümünde eklendi.) in /home/ozhb/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
Kenevir yetiştiriciliği için başvurular 1 Ekim'de başlıyor
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kenevir yetiştiriciliği için başvurular 1 Ekim’de başlıyor

Kenevir yetiştiriciliği için başvurular 1 Ekim’de başlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca hazırlanan geçtiğimiz Eylül ayında Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “İlaç Etkin Maddesi Üretimi Amaçlı Kenevir Yetiştiriciliği ve Kontrolün Dair Yönetmelik” kapsamında yetiştiricilik yapmak isteyecek gerçek ve tüzel kişiler, Ekim ayı boyunca Toprak Mahsulleri Ofisi’ne başvurabilecek.

ANKARA (İGFA) – Toprak Mahsulleri Ofisi, bakanlığın “İlaç Etkin Maddesi Üretimi Amaçlı Kenevir Yetiştiriciliği ve Kontrolüne Dair Yönetmelik” kapsamında yetiştiricilik yapmak isteyecek gerçek veya tüzel kişilerin 1 – 31 Ekim tarihleri arasında başvuruları alacak.

Afyonkarahisar ili Bolvadin ilçesinde bulunan Afyon Alkaloidleri Fabrikası (AAF) İşletme Müdürlüğü sahası içerisinde belirlenen alanda yapılacak yetiştiricilik için başvuruda bulunacak gerçek veya tüzel kişilerin başvuru için Yönetmelikte belirtilen evrakları eksiksiz olarak 31 Ekim’e kadar sunacak.

Evraklarında eksiklik tespit edilen kişi veya firmalara 15 Kasım’a kadar ek süre verilecek.

Başvurular, ülke arz ve talep durumuna göre Cumhurbaşkanınca belirlenecek kota doğrultusunda 31 Aralık’a kadar değerlendirileceği ve sonucunun başvuru sahibine yazılı olarak bildirilecek.

TMO’dan yapılan duyuruda, Yetiştiricilik Sözleşmesi imzalanan kişilerin üretim planında belirttikleri hususları tamamladıktan sonra diğer gerekli belgelerle beraber Yetkinlik Belgesi için TMO’ya başvurarak, İzin Belgelerini alabileceği bildirildi.

Kenevir yetiştiriciliği için başvurular 1 Ekim’de başlıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Özgür Haberci ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!