pet shop Kedi maması Köpek maması
DOLAR 26,9679 -0.12%
EURO 29,6903 -0.1%
ALTIN 1.661,840,01
BITCOIN 7954370,04%
İstanbul
27°

AÇIK

04:21

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yaş meyve sebze ve meyve sebze mamul ihracatçıları dünya sofralarına kalıntısız ve katma değerli üretiyor

Yaş meyve sebze ve meyve sebze mamul ihracatçıları dünya sofralarına kalıntısız ve katma değerli üretiyor

ABONE OL
29 Temmuz 2023 11:15
Yaş meyve sebze ve meyve sebze mamul ihracatçıları dünya sofralarına kalıntısız ve katma değerli üretiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin ‘Akdeniz Meyve Sineğine Karşı Biyoteknik Mücadelenin Yaygınlaştırılması Projesi’ ve ‘İyi Tarım Uygulamaları Projesi’ kapsamında 5 bin Akdeniz Meyve Sineği tuzağı Ege’nin narenciye merkezi Muğla’nın Ortaca ilçesinde gerçekleştirilen tören ile narenciye üreticilerine dağıtıldı.

Ortaca Kaymakamı Meral Uçar ve Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak da Akdeniz Meyve Sineği Tuzak Dağıtım Törenine katıldı. Etkinlik kapsamında üreticilerin sorunları da masaya yatırıldı.

İhracatçıların taleplerini aktarmak ve sorunlarına çözüm bulmak amacıyla Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret eden Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Türkmen Türkmenoğlu, Murat Ödül, Mehmet Kırıcı, Martin Sanford, Hüseyin Vural Güleç, Sadık Demircan, Makbule Çiftçi, Vildan Akgedik, Kenan Unat, Tolga Selim Kağan Yönetim Kurulu Toplantısı’nı da Muğla’da gerçekleştirdi.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, Akdeniz Meyve Sineğine Karşı Biyoteknik Mücadelenin Yaygınlaştırılması Projesinin iki yıldır Muğla’da yürütüldüğünü söyledi.

“Öncelikle geçtiğimiz bir yıl boyunca biyoteknik mücadele konusunda gösterdikleri hassasiyet ve yoğun emekleri için Tarım ve Orman İl Müdürümüz Barış Saylak’a, değerli ilçe müdürlerimize, kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza, bölge vekillerimize, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki teknik personele, Ege İhracatçı Birlikleri personelimize ve tabii ki üreticilerimize ve ihracatçılarımıza teşekkür ediyorum. Kalıntısız ve Kaliteli üretim şu anda yaş meyve sebze sektöründe gündemimizin en önemli iki maddesi durumunda. Kalıntı sorununu da biyoteknik mücadele yöntemleri ile aşacağımıza inanıyoruz. Bu sene bölgedeki üreticilerimizin kullanımına sunmak adına İl Müdürlüğümüze 5.000 adet Akdeniz Meyve Sineği tuzaklarından tahsis ettik.”

Türkiye narenciye üretiminde dünya sıralamasında 8.sırada, ihracatında da 4.sırada

Başkan Uçak, “Özellikle mevsim normallerinin üzerinde seyreden bu hava koşullarında sinek popülasyonunda artış görülüyor ve bu tuzakları kullanmamızın önemi kat ve kat artıyor. Bunun dışında Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği olarak 3 yıldır üretim bölgelerinden numuneler alarak akredite laboratuvarlarda analize alıyoruz. Bu bölgeye de ayrı bir önem verdiğimizi belirtmek istiyorum. Bu yıl da sezon öncesi analizlerimizi yaptırarak İl müdürlüğümüz ile koordineli bir şekilde çalışmak istiyoruz. Özellikle portakal ve limonda Muğla ilimiz Türkiye üretiminde ön sıralarda yer alıyor. Ülkemiz de narenciye üretiminde dünya sıralamasında 8.sırada, ihracatında da 4.sırada bulunuyor. Bu yerimizi korumak ve daha iyi noktalara gelmek için Avrupa, Rusya gibi ülkelerin sıfır toleransının olduğu Akdeniz Meyve Sineğine karşı topyekün mücadele vermemiz gerekiyor. Eylül ayında limon ile başlayacak olan narenciye sezonumuzun bereketli ve hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

İklim krizi ve sürdürülebilir üretim için bütün üreticiler güçlerini birleştirmek zorunda

Sürdürülebilir tarım ve güvenilir gıda arzına dikkati çeken Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, “360 bin ton narenciye üreten hinterlanttayız. Zararlılarla mücadele kolay değil. Firmalarımız hassasiyet gösteriyor. Kalıntısız ilaç kullanmadan narenciyeyi koruyarak güvenilir şekilde ihraç etmek, üzerimize düşeni yapmak zorundayız. İklim krizi ve sürdürülebilir üretim için bütün üreticiler güçlerini birleştirmek zorunda.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Adana escort Çukurova escort Seyhan escort Ankara escort Mamak escort Etimesgut escort Polatlı escort Pursaklar escort Haymana escort Çankaya escort Keçiören escort Sincan escort izmir escort aliağa escort balçova escort bayındır escort bayraklı escort bergama escort beydağ escort bornova escort buca escort çeşme escort çiğli escort dikili escort foça escort gaziemir escort güzelbahçe escort karabağlar escort karaburun escort karşıyaka escort kemalpaşa escort kiraz escort kınık escort konak escort menderes escort menemen escort narlıdere escort ödemiş escort seferihisar escort selçuk escort tire escort torbalı escort urla escort bostanlı escort mavişehir escort alsancak escort üçyol escort bursa escort altınşehir escort gemlik escort görükle escort gürsu escort inegöl escort kestel escort mudanya escort nilüfer escort orhangazi escort soğanlı escort yıldırım escort antalya escort akseki escort aksu escort belek escort demre escort döşemealtı escort elmalı escort finike escort gazipaşa escort gündoğmuş escort ibradı escort kaş escort kemer escort kepez escort konyaaltı escort korkuteli escort kumluca escort lara escort manavgat escort muratpaşa escort serik escort alanya escort Eskişehir escort Gaziantep escort Şahinbey escort Nizip escort Şehitkamil escort İstanbul escort Merter escort Nişantaşı escort Şerifali escort Maltepe escort Sancaktepe escort Eyüpsultan escort Şişli escort Kayaşehir escort Büyükçekmece escort Beşiktaş escort Mecidiyeköy escort Zeytinburnu escort Sarıyer escort Bayrampaşa escort Fulya escort Beyoğlu escort Başakşehir escort Tuzla escort Beylikdüzü escort Pendik escort Bağcılar escort Ümraniye escort Üsküdar escort Esenyurt escort Küçükçekmece escort Esenler escort Güngören escort Kurtköy escort Bahçelievler escort Sultanbeyli escort Ataşehir escort Kağıthane escort Fatih escort Çekmeköy escort Çatalca escort Bakırköy escort Kadıköy escort Avcılar escort Beykoz escort Kartal escort şirinevler escort Kayseri escort Kocaeli escort Gebze escort İzmit escort Malatya escort Manisa escort Mersin escort Yenişehir escort Mezitli escort Erdemli escort Silifke escort Akdeniz escort Anamur escort tarsus escort Muğla escort Bodrum escort Milas escort Dalaman escort Marmaris escort Fethiye escort Datça escort Samsun escort Atakum escort İlkadım escort Aydın escort Bolu escort Denizli escort Diyarbakır escort Düzce escort Konya escort Kütahya escort Sakarya escort

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.